dilluns, 13 d’octubre del 2014

INTRODUCCIÓ

Per tal d’endinsar-nos en el coneixement de la història de la nostra Setmana Santa i els factors que han anat incidint en ella en el decurs dels darrers segles, hem elaborat aquesta cronologia basada amb el treball editat l’any 1994 per tres tarragonins amants de la Setmana Santa, de la història de la ciutat i de les seves tradicions. 
Jordi Rovira i Soriano, Salvador Ramon i Vinyes –recordat com «mossèn Bombo»– i Andreu Dasca i Roigé van editar la “Introducció a la Setmana Santa de Tarragona”, una cronologia que aplegava les dades i aspectes més importants i remarcables d’aquesta celebració litúrgica tarragonina.

Ara, 20 anys després i, amb la col·laboració de Josep Ignasi Boada Gasulla i Francesc Gómez Masdéu, s'han revisat i ampliat les dades d’aquesta gran història. Gràcies a les noves tecnologies, editar-les novament en aquesta weblog no significa que aquesta història ja estigui tancada. Si més no, les noves dades històriques que van apareixent i que moltes vegades –com ens ha passat amb el llibre esmentat– significa rectificar, modificar o ampliar una dada, fa que aquest treball històric que a partir d'ara podeu consultar estigui ja en constant revisió i actualització.

Per assolir aquesta fita hem pres, i prendrem, la extensíssima bibliografia inclosa en els programes de Setmana Santa, notícies de premsa local, webs de confraries i entitats, hemeroteques digitals i arxius de col·leccions particulars.

A més de la cronologia també hi trobareu una breu història elaborada per l'historiador i cronista oficial de la Ciutat i de la Setmana Santa tarragonina, Dr. Josep M. Sabaté i Bosch.

Des del Blog de la Setmana Santa TGN, us convido a que llegiu i descobriu la gran història de la Setmana Santa de Tarragona.

Daniel Pallejà i Blay
Creador i administrador de Setmana Santa Tgn
© Dels textos: Daniel Pallejà Blay - Basat en el Llibre "Introducció a la Setmana Santa de Tarragona" de Jordi Rovira i Soriano, Salvador Ramon i Vinyes i Andreu Dasca i Roigé, publicat per Biblioteca Tarraconense, núm. 9 (1994)